Запашний десерт на зиму

Осінь - сезон айви. Настала черга зробити варення і з цих осінніх фруктів.


Варення з айви дуже запашне і має красивий бурштиновий колір та святковий вигляд. Приємно зимовими вечорами смакувати чай з таким варенням.

Складники:
  • 1,5 кг айви;
  • 4 склянки води;
  • 1кг цукру;
  • 1/2 чайної ложки лимонної кислоти (або 2 столові ложки свіжого лимонного соку).

Приготування:

1. Айву помити, видалити тверду серцевину з насінням та порізати на скибочки.

Якщо шкірка дуже тверда, то можна очистити.

2.  Якщо айву очищали, то очистки залити водою і , проваривши 10-15 хвилин, процідити.





3. Скибочки викласти у глибоку каструлю, залити гарячим відваром та довести до кипіння.

Якщо айва не очищена, то, порізавши, залити гарячою водою і також довести до кипіння.

Проварити 5-7 хвилин. Можна залишити на ніч.

4. Злити відвар, приготувати на ньому цукровий сироп.



5. Залити відціджені шматочки айви, довести до кипіння та залишити охолонути.

6. Потім варення знову довести до кипіння і проварити 4-5 хвилин. Знову остудити. (Можна залишати для охолодження на ніч).

7. Втретє, після додавання лимонної кислоти чи соку, довести варення до кипіння, проварити декілька хвилин, розлити в стерилізовані банки і закрутити прокип'яченими у воді кришками.








Щоб перевірити готовність варення, можна капнути сироп на тарілочку, якщо крапля зберегла форму - варення готове.
















Смачного вам чаювання!

Немає коментарів: