Соус замість кетчупу

Паприково-горіховий соус-паста - чудовий додаток до м'яса, макаронів та овочів

 

Існує безліч соусів, завданням яких є підкреслити смак основної страви. До м'яса найчастіше вживають готовий кетчуп, а я пропоную приготувати справжній літній соус, який буде набагато кориснішим і вишуканішим на смак, тим більше, що приготувати його зовсім не складно. Прошу вашої уваги! Готуйте, це просто! ;) 

 


 Складники:


  • 1 великий болгарський перець,
  • 2 середні цибулини,
  • 1/2 склянки очищених грецьких горіхів,
  • 1 зубок часнику,
  • 1/2 чайної ложки червоного перцю чилі,
  • 4 столові ложки оливкової олії,
  • 2 чайні ложки червоного виноградного оцту,
  • 1/4 чайної ложки солі.

 Приготування:





1. Болгарський перець запікати протягом 45 хв. при 180С в духовці чи на грилі до потемніння шкірки. Ще гарячим запакувати в паперову торбинку та відкласти.















2. Порізану цибулю та посічений часник обсмажити на 1 столовій ложці олії. Під кінець процесу додати перець чилі, перемішати та відкласти для охолодження.











3. Паприку очистити від шкірки та вибрати насіння.
















4. Горіхи подрібнити ножем, можна блендером.











5. Додати перець, цибулю з часником та паприкою чилі, олію, оцет та сіль. Всі інгредієнти подрібнити блендером на пасту. Перекласти в баночку.







Такий соус-пасту можна зберігати в холодильнику до 5-ти днів (якщо комусь це вдасться;)). Спробуйте приготувати такий соус і ви! Смачного! ;)

Немає коментарів: